RÜZGARININ YÖNÜNÜ DEĞİŞTİREN SUNGUR


Kumsalda birbirinin aynı görünen milyonlarca kum tanesinden farklı yöne doğru esen taneciklerden bir tanesi Sungur Altınöz.İnsanların kendilerine sunulan hayatları yaşadığı günümüz dünyası koşullarında benliğine farklı bir perspektiften bakarak gerçekte onu neyin mutlu ettiğini keşfetmesi onun rüzgardaki yönünü değiştirdi.

İstanbul Üniversitesi’nde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği okuyan Sungur Altınöz zamanla hayattaki her şeyin derslerde başarılı olmaktan ibaret olmadığını anlıyor.Bu kavrayışı zamanla mesleğinden bağımzsız olarak yapmaya başladığı faaliyetlerle birlikte zevk aldığı işi bulmasını sağlıyor.Sungur’a daha iyi yaptığın için mi bu işe yöneldin diye sorduğumda, “Fark edişim o işi daha iyi yapmamla alakalı bir durum değil.O işten zevk almamla ilgili.Daha çok keyif aldığın bir işi yaparken bunu zaten isteyerek yapıyorsun ve başarı da beraberinde geliyor” diyor.

Evinde yapmış olduğu ekmeklere,keklere,pastalara arkadaşlarının vermiş olduğu olumlu geri dönüşler,”bir yer açmalısın!” şeklindeki ısrarlar,içinde olan cesaret filizini yeşertiyor ve büyük bir risk alarak eğitimini almış olduğu mesleği yapmak yerine evinde hazırlamış olduğu ürünleri Cihangir’de çeşitli cafelere satarak farklı bir maceraya yelken açıyor.Aynı zamanda yine Cihangir’de bulunan Datlı Maya adlı restoranda sürekli olarak çalışan Sungur,”Cesaret birden gelen bir şey sanırım.Yapmak istiyorsun ve yapıyorsun, sonunu düşünmüyorsun.Yani bu seni bir yere götürecek ama nereye onu bilmiyorsun.” diyor.

Yapmış olduğu tatlarda ekmeğe yönelmiş olması ve üstünde denemeler yapması Sungur’un ilgi alanını farklı bir yöne taşırken,ürünlerini paylaşabileceği insanlarla tanışmasını ve bugün çalışmakta olduğu yerde bulunmasını sağladı.

Doktorluk,öğretmenlik gibi mesleklerin iyi bir miktarda para kazandırmasına ve aileler tarafından hala geçerli meslekler olarak algılanmasına karşın aşçılık,pastacılık ve ekmekçiliğin son yıllarda giderek tercih edilmeye başlandığından bahseden Sungur Altınöz,gelişen teknolojiyle birlikte insanların beklentilerinin farklı bir yöne kaydığını,baristacılığın tanınması ve popülerleşmesi gibi mutfağın ve ekmekçiliğin de aynı oranda geliştiğini,bu gelişim ile birlikte zaman içerisinde ailelerin de tutumlarında değişiklikler olacağını düşünüyor.

Türkiye’de yemek ile ilgili internet sitelerinin, tarifleri basite indirgemesi gibi çeşitli nedenlerle yabancı sitelere yönelen Sungur, sabit bazı ölçütlere bakarak deneme-yanılma yolu ile kendi ürünlerini ortaya çıkarıyor.Yaptığı tüm lezzetlerde doğal malzemeler kullanmayı tercih etmesi yapmış olduğu ürünleri farklı kılmakta.
Tüm bunları yaparken öğrenci kalmak için İTÜ’de master yapmaya başlayan Sungur, aynı dönemde bir fabrikada işe giriyor.Bir yandan ofis işleri ile ilgilenirken, diğer yandan ekmeklerini ve tatlılarını yapmaya devam ediyor.Ofiste çalışırken bu işi yapamayacağını bir kez daha anlayınca işi bırakıyor ve ekmeklerine geri dönüyor.

Sungur, “SourKitchen” etiketi ile instagram sayfasında yapmış olduğu ürünlerin son derece doğal fotoğraflarını paylaşarak bir sergi ve tanıtım yapıyor.Zaman içerisinde yaratmış olduğu bu isim ile bakery tarzında bir yer açmak gelecek için arzuladığı bir şey.Aynı zamanda kendisinin ve yapmış olduğu ürünlerin gelişimi için Amerika’da ya da Fransa’da yapmış olduğu iş ile ilgili bir yerde belli bir süre çalışmak ve deneyim kazanmak istiyor.
Sungur tüm bunların ışığında istenen ve istenilen arasındaki görünmez farkları berraklaştırıyor.

SourKitchen’ a göz atmak için : https://instagram.com/sourkitchen/ 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s